Appelroosjes
Geef iemand een appeltje van eigen deeg. Je oogappeltje, bijvoorbeeld.
Een heerlijk croissantje, maar dan net even wat specialer.
Ingrediënten
- 1 blik Danerolles Croissants Extra Large
- 2 rode appels
- ½ citroen
- 1el abrikozenjam
- 30gr suiker
- Snuf kaneel
- Poedersuiker
Bereidingswijze
Appelroosjes
- Steek de klokhuizen uit de appels en snijd ze doormidden.
- Schaaf heel dunne plakjes van de appelhelften.
- Vul een steelpannetje voor de helft met water en knijp de halve citroen er boven uit.
- Doe de appelschijfjes in het steelpannetje.
- Verwarm de pan 3 minuten op middenhoog vuur. Giet af.
- Verwarm de oven op 200°C
- Open het blik croissantdeeg en rol het deeg uit.
- Wrijf de diagonale snijranden dicht en snijd de plak volgens de verticale snijlijn in drie plakken.
- Snijd de drie plakken ieder in drie of vier lange repen.
- Bestrijk de stroken met een kwastje met een beetje van de abrikozenjam.
- Leg een paar plakjes appel overlappend bovenop de deegstrook zodat ze er net bovenuit steken. 11. Bestrooi ze met een beetje suiker en kaneel.
- Rol voorzichtig op en druk het uiteinde goed vast.
- Bekleed de holtes van een muffinvorm met bakpapier of vet de holtes goed in.
- Plaats in iedere holte een roosje.
- Bak de roosjes ongeveer 20-25 minuten in het midden van de oven tot het deeg gaar is op 200°C 16. Bestrooi de roosjes als ze afgekoeld zijn met poedersuiker.