Bosbessen twisters
Alle heerlijkheid op een stokje! Ons croissantdeeg is verdraaid lekker om boven een vuurtje te roosteren, maar met de barbecue werkt het ook gewoon natuurlijk. Een leuke activiteit voor op de camping of tijdens een picknick.
Ingrediënten
- 1 blik Croissants Classic
- 1 potje kwark, bijv. vanille-kwark
- 1 eetlepel water
- 200g bosbessen, bevroren of vers
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel citroensap
- Gemalen kardemom
Extra benodigdheden
- Houten stokjes
- Kampvuur of barbecue
- Kookpannetje
- Glazen pot
Bereidingswijze
Bosbessen twisters
- Doe 1 eetlepel water in een pan en voeg de bosbessen toe. Breng aan de kook. Voeg suiker toe als het mengsel kookt en plaats op laag vuur. Af en toe roeren en ongeveer 6 minuten laten sudderen.
- Als het mengsel verdikt is, haal het dan van het vuur en giet het in een glazen pot. Voeg de citroensap en kardemom toe, en roer. Laat het vervolgens afkoelen.
- Snijd het deeg volgens de scheurlijnen. Leg de deegplakken open op tafel en leg een houten stok op het breder uiteinde van het deeg. Begin het deeg langzaam op te rollen rondom de stok om er een twister van te maken. Knijp voorzichtig het einde dicht.
- Rooster boven open vuur, ver genoeg van de vlammen om te voorkomen dat het verbrandt.
- Als het deeg gaar is, trek je het los van de stok en vul je de holle twister met het bosbessen mengsel en de kwark (eventueel kun je met behulp van een zakje heel eenvoudig de vulling erin knijpen, door de vulling eerst in het zakje te scheppen en vervolgens in een hoek een klein gaatje te knippen).