Nederlands (be)
Verberg filters

Chocoladebroodjes met perenmoes

8 broodjes bereiding 15min + 15min in de oven

Ingrediënten

  • 1 Danerolles ‘petits pains au 1 peer (of appel)
  • 1kl kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2el vanillepudding poeder (bv 1 eigeel

Bereidingswijze

Chocoladebroodjes met perenmoes
  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Schil de peer, snij in stukken en kook plat in een heel klein bodempje water. Mix de peer samen met de vanillepudding poeder, de vanillesuiker en de kaneel. Laat lichtjes afkoelen.
  3. Open het blikje en rol het deeg voor je uit. Snij de lapjes deeg los van elkaar.
  4. Besmeer de lapjes deeg met de perenmoes.
  5. Haal de chocoladestaafjes uit de verpakking en plaats de staafjes verticaal op het deeg op zo’n 2cm van de buitenkant. Rol het deeg dan op van buiten naar binnen aan de beide kanten tot het midden. Herhaal dit met alle 8 stukjes deeg.
  6. Draai de chocoladebroodjes nu om zodat de rolletjes naar onder liggen en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  7. Klop het eigeel los met enkele druppeltjes water en bestrijk hiermee de bovenkant van de chocoladebroodjes.
  8. Bak de chocoladebroodjes met peer af in 12 à 15min.