Choc-‘n-roll
Attentie. We hebben het hier over een vulling van chocolade, met druppels karamel en een likje kaneelboter on top. O ja, èn hazelnoten die je er overheen husselt. Loopt het water je al in de mond? Dat mag. Want dit choco-kaneelbroodje is comfortfood to the max! Geniet van deze chocoladetaart.
Ingrediënten
- 2 blikjes Petits Pains au Chocolat
- 125 gram ongezouten roomboter
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 100 gram hazelnoten
- 50 ml stroop
- 20 ml room
Bereidingswijze
Choc-‘n-roll
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Beboter een springvorm van 20cm.
- Meng de boter en kaneel goed door elkaar.
- Haal het deeg uit de verpakking en smeer de acht plakjes in met de kaneelboter.
- Leg twee chocosticks op ieder plakje deeg en rol deze en beetje losjes en scheef op. Leg ze in de springvorm.
- Bak het cinnamon broodje in 25-30 minuten af in de oven.
- Haal 5 minuten voordat de baktijd voorbij is het broodje uit de oven en strooi de hazelnoten er overheen. Zet terug in de oven voor 5 minuten.
- Maak in de tussentijd karamelsaus door de stroop en slagroom in een pannetje te verwarmen. Let op dat je de saus niet gaat koken.
- Haal het broodje uit de oven, laat 10 minuten afkoelen en druppel royaal de karamelsaus er over.