Chocolate chip cookies met veenbessen recept
Chocolate cookies maken je altijd blij! Heerlijk bij een kop koffie of thee, als een klein toetje, of als tussendoortje. Maar dit chocolate chip cookies recept met veenbessen maakt je nog blijer! Het Petits Pains au Chocolat deeg van Danerolles samen met veenbessen geven een lekkere verse en frisse smaak aan de chocolate chip cookies. Ook duurt het maar 30 minuten om deze chocolate chip cookies te bereiden, dus het is een perfect recept om te maken samen met je kids! En wat zullen je kids blij worden van zo’n heerlijke chocolate chip cookie na het bakken.
Ingrediënten
Voor 8 koekjes:
- 1 blikje Danerolles Petits Pains au Chocolat
- 50gr veenbessen
- 1 ei
Verder nodig:
- Een ovenplaat met bakpapier
- Extra bakpapier
- Een extra ovenschotel/ovenplaat
- Een kwast om mee te bestrijken
- Kommetje
Bereidingswijze
Chocolate chip cookies met veenbessen recept
Bereidingstijd: 5-10 min + 25 min in de oven
- Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden.
- Open daarna het blik Danerolles Petits Pains au Chocolat en rol het kant-en-klare croissantdeeg in de lengte (horizontaal) uit. Snijd het croissantdeeg in 8 plakken deeb door de aangegeven snijlijnen.
- Snijd of breek de bijgeleverde staafjes chocolade (zitten ook in het blik) in kleinere stukjes en doe ze dan samen met de veenbessen in een kommetje.
- Verdeel 2/3de van de chocolade en de veenbessen over de 8 stukjes deeg en duw het wat aan in het deeg. Vouw nu de 8 stukken deeg dubbel, zodat je een klein vierkantje deeg krijgt, en druk de randen goed aan. Verdeel daarna de rest van de chocolade en de veenbessen (1/3de) over de chocolate cookies en druk weer even aan in het deeg.
- Leg vervolgens de chocolate cookies op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg nog een bakpapier over de cookies heen en zet er een extra gewicht op zoals een ovenschotel of nog een ovenplaat.
- Zet de chocolate cookies dan 15 minuten in de oven. Haal ze na 15 minuten uit de oven. Klop ondertussen het ei los.
- Haal de chocolate cookies na 15 minuten uit de oven. Haal het bovenste gewicht en bakpapier voorzichtig van de cookies af.
- Bestrijk de chocolate cookies dan met het eerder losgeklopte ei en plaats ze nog eens 10 minuten terug in de oven totdat ze een mooie goudbruine kleur hebben.
- Haal ze vervolgens uit de oven en laat ze even afkoelen voor je ze opdient.
- Geniet ervan!