Croissantcake gevuld met ijs
Aardbeien en ijsjes zijn perfect voor lente- en zomerse lekkernijen. Maak er een spectaculaire cake van met een basis van Danerolles Croissants Classic.
Foto en recept: Anni Paakkunainen
Ingrediënten
- 1 Danerolles Croissants Classic
- 1 ei
- 3 dl grote aardbeien
- 2 eetlepels suiker
- 2 theelepels limoensap
- Ongeveer 1/2 liter vanille-ijs
- Ongeveer 1 dl slagroom
- Een handvol verse aardbeien
- Poedersuiker
Bereidingswijze
Croissantcake gevuld met ijs
- Verwarm de oven voor op 200C.
- Open de Danerolles Croissants Classic-verpakking door het etiket op de verpakking eraf te scheuren. Je kunt hier meer gedetailleerde instructies bekijken.
- Rol het deeg open op een werkblad en snijd 6 croissants uit het deeg volgens de afgewerkte snijlijnen. Rol het deeg een voor een uit tot croissants (van het brede uiteinde naar het smallere).
- Bekleed een cakevorm met een diameter van ongeveer 18 cm met bakpapier en bedek de onderkant met de gerolde croissantjes.
- Vet de bodem van de croissantcake in met een ei en zet de cake in de oven, medium.
- Bak de cake ongeveer 20 minuten of tot de cake een mooie kleur heeft.
- Koel de cake en snijd hem in twee lagen (onder en boven).
- Bereid de aardbeiensaus: meet 3 dl zachte aardbeien, 2 eetlepels suiker en 2 theelepels limoensap in een kom en roer tot een gladde massa met een staafmixer.
- Maak balletjes van vanille-ijs op een bord en zet deze even in de vriezer tot de cake klaar is.
- Klop de slagroom tot een schuim en snijd de verse aardbeien in plakjes.
- Zet de cake in elkaar: verdeel de aardbeiensaus over de afgekoelde croissantbodem, voeg de ijsballetjes toe en zet de bovenste laag croissantjes er op, doe de slagroom er bovenop en garneer met aardbeien.
- Maak af door poedersuiker over de cake te zeven en serveer de cake direct! Geniet!