Empanadas Recept
Mexico, o, Mexico. Haal de zon uit je oven.
Deze empanadas zijn luchtig, licht en smaakvol!
Ingrediënten
- 1 blik Danerolles Croissants Extra Large
- 1 prei
- 300 gram rundergehakt
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels tomatenpuree
- 3 eetlepels Mexicaanse gehaktkruiden
- Melk of ei om te bestrijken
- Olijfolie
Bereidingswijze
Empanadas Recept
- Warm de oven voor op 180C.
- Snijd de prei in dunne ringen.
- Bak het gehakt met de prei in een scheut olijfolie aan.
- Pers de teentjes knoflook uit boven het gehakt en roer erdoor.
- Zodra het gehakt gaar is, voeg je de tomatenpuree toe en bak je deze ongeveer 1 a 2 minuten mee.
- Voeg de gehaktkruiden toe en roer goed door.
- Open het blik croissantdeeg, rol het deeg uit en snijd de plakken volgens de snijdlijnen los.
- Verdeel het gehaktmengsel over de driehoeken croissant, vouw de punten naar binnen en duw de randjes goed aan.
- Bestrijk de empanadas met een beetje melk of losgeklopt ei.
- Bak de empanadas ongeveer 15 minuten in de oven totdat het deeg mooi bruin is.