Flammkuchen Flirt
Met een deegroller (of lege fles) rol je het deeg flinterdun uit en daarna kan de flirt beginnen. Flammkuchen -ook wel tarte flambée genoemd- kent vele varianten, maar altijd staat vast: deze all times favorite is een allemansvriend. Aanwakkeren dat vuurtje en… uitdelen maar!
Ingrediënten
- 1 blikje croissants XL
- 125 gram crème fraiche
- 125 gram truffelaardappel
- 125 gram zoete aardappel
- 125 gram rozeval aardappels
- 2 takjes verse tijm
- 1 teen knoflook
- 100 gram oude geraspte kaas
Bereidingswijze
Flammkuchen Flirt
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het deeg uit, druk de snijdlijnen tegen elkaar aan en bekleed een bakblik met het deeg. Zorg ervoor dat je aan de zijkanten 1,5 cm deeg dubbelvouwt op het deeg, zodat je een opstaande rand krijgt.
- Prik met een vork gaatjes in het deeg.
- Hak de knoflook heel fijn en meng deze met de creme fraiche. Breng op smaak met peper en zout.
- Smeer de bodem in met de creme fraiche en verdeel het gelijkmatig.
- Rits de tijm van de takjes en verdeel deze over de bodem (bewaar de helft voor garnering).
- Kook de aardappels gaar in ruim kokend water (laat de schil er aan).
- Snijd de aardappels in dunne plakjes en beleg de bodem ermee.
- Verdeel de geraspte kaas over de taart.
- Bak de flammkuchen in 25-30 minuten gaar.
- Snijd de flammkuchen in stukken en strooi de overgebleven tijm er over.