Hartige pesto kerstboom
Borrelen met elkaar, dat is delen met elkaar. Deel tijd, deel verhalen, deel lekkers en moois.
Ingrediënten
- 2 blikken Danerolles Croissants Extra Large
- 250 gram pesto
- 100 gram cherry tomaatjes (rood en geel)
- Handje verse basilicum
Bereidingswijze
Hartige pesto kerstboom
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakblik met bakpapier.
- Rol het deeg uit en snijd het deeg in drie rechthoekige plakken
- Leg twee rechthoekige plakken deeg naast elkaar aan de onderkant van de bakplaat.
- Snijd de derde rechthoek diagonaal door midden en plaats deze boven het andere deeg, zodat de vorm van een kerstboom ontstaat.
- Druk de kartelranden goed tegen elkaar, zodat je een grote lap deeg krijgt.
- Smeer het deeg in met pesto.
- Maak een zelfde kerstboom van het deeg en leg deze op de pesto.
- Snijd een stam uit het deeg en snijd het deeg in aan weerszijde van de kerstboom, zodat er takken ontstaan.
- Twist de takken en leg ze tegen elkaar aan.
- Maak van het overgebleven deeg een piek voor bovenop de top van de boom.
- Bak de kerstboom op 180 graden in 15-20 minuten gaar.
- Garneer met verse basilicum en cherrytomaatjes.