Pepperoni Pizzabrood
Geen kwaad woord over de klassieke pizza’s, maar het was wel tijd voor wat variatie! Dit Pepperoni Pizzabrood is heb je in een mum van tijd zelfgemaakt en is ideaal om te delen. Voor een stoer gezelschap.
Ingrediënten
- 2 blikjes Croissants Extra Large
- 200g tomatensaus (16 eetlepels)
- 150g geraspte kaas
- 20 kleine plakjes salami of 10 hele grote
- Handje basilicum blaadjes
- 6 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
Pepperoni Pizzabrood
- Verwarm de oven voor op 180C
- Open een blikje en rol het deeg uit
- Knijp de snijdlijntjes aan elkaar vast zodat er 1 deegplak ontstaat
- Besmeer het deeg royaal in met de helft van de tomatensaus. Strooi vervolgens de helft van de kaas eroverheen en verdeel de helft van je salamiplakken op het deeg.
- Rol het deeg weer terug op en snijd in 4 plakken
- Herhaal dit proces voor het andere blikje zodat je 8 plakken krijgt.
- Leg de dikke plakken in een cirkel tegen elkaar aan op een bakpapiertje en leg deze op een bakplaat.
- Bak het pizzabrood goudbruin af in 25-30min.
- Snijd de basilicum blaadjes fijn en roer deze door de olijfolie met wat peper en zout. Zo heb je een heerlijke basilicumdressing voor bij je pizza!