Pistache Kaneelknopen
Het ziet er misschien indrukwekkend uit, maar ze zijn zo in elkaar geknoopt. Gun jezelf of een ander een ultiem smulmoment, want deze combinatie is werkelijk zalig!
Ingrediënten
- 1 blikje Danerolles Cinnamon Swirls
- 25 gram roomboter
- Half doosje gepelde pistachenootjes (70g)
- Snuf grove zeezout vlokken
Bereidingswijze
Pistache Kaneelknopen
- Verwarm de oven voor op 180-200 graden.
- Rol het deeg uit en snijd in de lengte doormidden.
- Hak de pistachenootjes fijn
(tip: leg de nootjes op een theedoek, vouw dicht en klop met een deegroller). - Meng de kaneelsuiker door de roomboter
(tip: verwarm de boter in magnetron of steelpannetje). - Bestrijk de onderste helft deeg met het kaneel mengsel, bestrooi met snuf zout en fijngehakte pistachenootjes.
- Leg de bovenste helft deeg erbovenop, druk goed aan en snijd in 6 gelijke repen.
- Pak 1 gevuld reepje op, houd de linkerkant vast tussen duim en wijsvinger en draai met je rechterhand het reepje rond zodat er een slinger ontstaat. Leg vervolgens een losse knoop in de slinger en leg op de bakplaat. Herhaal deze stap met de overige reepjes.
- Bak ze goudbruin af in 15-18 minuten. Na afkoelen garneren met fijngehakte pistachenootjes en grove zeezoutvlokken.