Nederlands (be)
Verberg filters

Ragout bakje

Snel, licht, luchtig… Deze knapperige deegkuipjes zijn al feestelijk van zichzelf. Royaal gevuld met garnalenragout zet je met deze hartige party mini’s de perfecte amuse op tafel. Je kunt deze bakjes natuurlijk ook met iets anders lekkers vullen. Kleine hapjes, een groot gebaar!

Ingrediënten

Bereidingswijze

Ragout bakje
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Haal het deeg uit de verpakking en gebruik van ieder bakje twee mini croissants. Snijd de stippellijnen van het deeg alleen horizontaal en verticaal door. Je hebt nu 12 even grote plakjes.
  3. Druk de diagonale lijnen tegen elkaar aan.
  4. De lapjes deeg een klein beetje uitrekken en met een vork een kartelrandje maken aan de bovenste rand.
  5. Maak een bakje door met twee vingers en je duim deze tegen elkaar aan te drukken.
  6. Vet een (mini)-muffinvorm in met een klein beetje boter.
  7. Plaats de bakjes in de vorm en druk goed tegen de bodem aan en zorg dat de naadjes op de bodem geheel gesloten zijn.
  8. Bak de ragoutbakjes 8-10 minuten op 200 graden.
  9. Laat ze afkoelen en hol ze uit met een appelboor.
  10. Verwarm de ragout en vul de bakjes.
  11. Garneer met bieslook.