Spicy chicken plaattaart
Op zoek naar een originele variatie met kip? Deze spicy chicken plaattaart is een gegarandeerd succes voor het hele gezin. Heerlijk als maaltijd maar ook ideaal voor bij de borrel.
Ingrediënten
- 1 blik Croissants Extra Large of Croissants Classic
- 100 gram tomatensaus
- 200 gram kipfilet
- 1 rode ui
- 1 gele paprika
- 2 eetlepels chilisaus
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel ketjap
- 1 teentje knoflook
- Scheutje olijfolie om in te bakken
Bereidingswijze
Spicy chicken plaattaart
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het deeg uit, druk de snijdlijnen tegen elkaar en bekleed een bakblik met het deeg. Zorg ervoor dat je aan de zijkanten 1,5 cm deeg dubbelvouwt op het deeg, zodat je een opstaande rand krijgt.
- Prik met een vork gaatjes in het deeg.
- Smeer tomatensaus over de bodem.
- Snijd de kipfilet in kleine stukjes, bak deze in een scheutje olijfolie en voeg na 5 minuten de chilisaus, honing, ketjap en knoflook toe. Laat de saus een beetje indikken.
- Snijd in de tussentijd de paprika in reepjes en de rode ui in halve ringen.
- Verdeel de paprika en ui over de bodem van de plaattaart.
- Zodra de saus van de kip een beetje ingedikt is, verdeel dan de kip over de taart.
- Bak de taart in 25-30 minuten gaar.